Moderne Hypnotherapie

We hebben allemaal doelen in ons leven die we belangrijk vinden of zelfs noodzakelijk zijn voor onze gezondheid. Maar het lijkt soms of bepaalde doelen niet bereikbaar zijn. We vallen terug in oude patronen van negatief denken of we blijven hangen in een ongezonde relatie en houden onszelf in en terug van wat we werkelijk willen in het leven. Ook al hebben we onszelf beloofd om dingen deze keer nu echt anders te gaan doen. 

Hoe wordt je geholpen

Om jou op de best mogelijke manier te helpen maak ik gebruik van Moderne Hypnotherapie. Hypnotherapie maakt gebruik van trance en onderscheidt zich zo van andere therapieën met een diepere werking. Je wordt d.m.v. meditatieve technieken, ontspanningsoefeningen en ademhaling in trance gebracht. Zo gaat je bewustzijn iets naar de achtergrond en komt je onbewuste wat meer naar de voorgrond. Je blijft met je aandacht erbij en weet precies wat er is gebeurd na een sessie. Het helpt je in contact te komen met dat deel van jezelf dat wil veranderen. En verstillen en ruilen gedachten die verandering in de weg staan. Hypnotherapie kun je nooit zien als een quick fix. In plaats daarvan kun je het zien als een onderdeel van de therapie die je kan helpen een grote stap voorwaarts te maken. 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sommige klachten met hypnotherapie goed te behandelen zijn. Denk aan angst, stress, rouw, omgaan met verslaving, ongewenste gedragspatronen, pijn, onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK).

Werkwijze

De manier waarop ik werk is dat ik gebruik maak van diep werkende methode’s zoals regressie, werken met delen, innerlijk kind werk, visualisaties en ontspanning oefeningen. Hypnotherapie is een methode om het zelfhelende vermogen te activeren. Momenteel volg ik een 3 jarige *erkende (register) opleiding tot Hypnotherapeut en ben ik bezig met het behandelen van cliënten voor mijn eindwerkstuk. De aangeboden stof en methoden zijn herhaaldelijk door erkende psychologen en therapeuten getoetst en vormen de basis voor een dieper begrip van wat mensen weerhoud om te veranderen. Zo gebruik ik hypnotherapie als een krachtig gereedschap om blokkades te omzeilen zodat jij een gelukkiger en meer vervullend leven kan leiden.

Ik geloof dat iedere persoon de mogelijkheid heeft om zijn of haar leven te veranderen op een zingevende manier. Het kan zijn dat je een beetje hulp nodig hebt om een effectieve weg te vinden om deze veranderingen aan te brengen. Door deze methode zal je de onbewuste redenen ontdekken waarom je steeds oude patronen blijft herhalen en ontwikkel je effectieve strategieën voor je gewenste veranderingen.

Tijdens het intakegesprek bespreken we welke thema’s en onderwerpen naar voren komen en wat een goed behandelplan kan zijn.

Als student ben ik aspirant lid van de beroepsvereniging voor Hypnotherapeuten, de NBVH.

*Bij Stichting Hoger Onderwijs Nederland (SHO), onderdeel van CPION, is de Opleiding Hypnotherapie met psychosociale basiskennis (PSBK) geregistreerd en erkend als officiële Registeropleiding door Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION).