Oplossing

Zou je ook graag willen voelen wat de oplossing is in plaats van het te bedenken? Wil je ook graag een oplossing die meer vanzelf gaat zonder dat je van alles moet. Omdat je agenda toch al vol genoeg is? Ben je eraan toe om binnen jezelf te kijken naar de betekenis van dat wat niet voor je werkt in je leven? 

Massagetherapie helpt je om letterlijk uit het hoofd te komen en in je lichaam.

Werkwijze:

Stel dat je je zelfvertrouwen zou willen verbeteren. De massage helpt je om bij je gevoel te komen. Om te doorvoelen waar de onzekerheid is in het lichaam en hoe deze precies voelt. Daar komt het hele lichaam bij kijken. Dus als je een massage boekt duurt deze ongeveer 75 minuten. Vooraf is er een kort gesprek waarin ik  aan je vraag waar je mee geholpen wil worden en wat je doel is voor de sessies. En vervolgens wordt het hele lichaam gemasseerd, om bewustwording in het hele lichaam te krijgen en onderzoeken.

Bewustwording

Bewustwording begint bij het ervaren van spanning en blokkades in het lichaam, met deze intentie masseer ik het lichaam. Vervolgens kun je bewustwording krijgen over de betekenis van deze spanning en blokkades. Dat kan tijdens de massage gebeuren maar hoeft niet. De massage is onderdeel van het proces waar je in zit en wordt als het ware in gang gezet. In de tijd die tussen de sessies zit in je dagelijkse leven gebeuren er veel dingen die je inzichten ondersteunen.

Er bestaat de mogelijkheid om het gevoel dat je bent tegen gekomen in de massage sessie mee te nemen naar een hypno-therapeutische sessie om de betekenis van de blokkade of pijn verder te onderzoeken. Hiervoor help ik je in een lichte trance maar blijf je steeds bewust wat er gebeurt. Door de begeleiding met ontspanningsoefeningen en visualisaties gaat je dagelijks bewustzijn wat naar de achtergrond en komt je onderbewustzijn waar meer naar de voorgrond en aan het woord. Je hoort jezelf praten, maar het is je onbewuste die vertegenwoordigd is.

Massage

Bij de massages gebruik ik de volgende technieken: holistische massage, klassieke en sport massage, voetreflexologie, rugreflexologie, energetische massage, triggerpoint therapie, ondersteuning van de ademhaling, focustechnieken, chakra-massage.

Massage kan ook een prettige ervaring zijn die niet doelgericht therapeutisch hoeft te zijn. Heeft u behoefte aan een zeer ervaren masseur dan kunt u ook een massage boeken van 75 minuten. 

Elke klacht die we hebben kunnen we bekijken als een roep om hulp en aandacht voor het onbewuste dat er iets aan de hand is. Als je eraan toe bent om op deze manier naar je klacht te kijken, kun je hierbij stilstaan. Het mooie van het onbewuste is dat je alleen maar stil hoeft te zijn om ernaar te luisteren en je altijd een gepast antwoord zal geven. De meeste dagelijkse pijnen en ongemak van ons lichaam zijn signalen van het onbewuste. En traditioneel probeert een behandelaar om deze weg te krijgen door handmatige manipulatie, medicatie of zelfs te opereren en snijden. Als het echt nodig is dan moet dat natuurlijk gebeuren. Maar meestal gaat daar een lang traject van stelselmatig negeren van signalen aan vooraf. En het luisteren naar die signalen gaat het beste met het lichaam als ingang. Het onbewuste geeft je precies die informatie die je nodig hebt en altijd zoveel als dat je aan kan. 

De massages die ik geef en technieken die ik gebruik zijn altijd afgestemd op de persoon. Met de twintig jaar ervaring en scholing die ik heb kan ik mij volledig op het onbewuste deel van het lichaam richten. Het is tijdens de massage de bedoeling om te ervaren wat er op dat moment leeft in het lichaam. Dat kan fysiek en emotioneel heel prettig zijn, maar dat hoeft niet. Met afstemming en zachtheid zal ik je daardoor heen helpen en je raken. Dat kan confronterend zijn en vraagt om met acceptatie naar jezelf en ongemak te kijken. Ook al is die acceptatie ver te zoeken. Dan is het “niet accepteren” de ingang om mee te werken.